Welkom op de website van boxerkennel La Fede Speranza e l’Amore. De naam La Fede Speranza e l’Amore is een letterlijke vertaling van Geloof Hoop en Liefde. In mijn beleving 3 hele belangrijke dingen in het leven, die je op verschillende manieren en in verschillende situaties kunt toepassen. Boxerkennel La Fede Speranza e l’Amore is geregistreerd bij Raad van Beheer en is lid van de Nederlandse Boxer Club.

Ik zal u iets meer vertellen over mijn verleden met het boxerras, deze gaat terug naar een tienermeisje die met haar moeder ging kijken naar een nest boxerpups van de buurman. We werden op een heel vrolijke wijze verwelkomt door mama Bambi en waren uiteraard op slag verliefd op Bambi haar kindjes. Er was echter geen intentie om een boxerpup aan te schaffen, we zouden immers alleen maar even kijken toch? Bij onze thuiskomst werd er echter aan pap medegedeeld dat we een boxerpup zouden krijgen, er was immers nog een heel lief reutje beschikbaar, onze poedel Panda was al redelijk oud en op de boerderij was ruimte genoeg. Zo werd de komst van Marco een feit en moet ik beamen dat we ons geen betere familiehond konden wensen, Marco is bijna 12 jaar bij ons geweest en heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Toen ik op mezelf ben gaan wonen en de beslissing werd gemaakt om een hond in huis te nemen, stond het voor mij onomstotelijk vast dat het een boxer zou moeten worden. Via via werden we geattendeerd op een nestje pups bij kennel Van Vinkenzicht in Groningen en was er wederom een heel mooi ventje beschikbaar die de naam Vulcko Brian van Vinkenzicht meekreeg. Brian heeft bijna 10 jaar deel mogen maken uit ons gezin, hoe ontroostbaar was ik dat we hem moesten laten inslapen, en ik wist het zeker deze pijn wilde ik nooit meer voelen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan zegt men dan, ik woonde inmiddels met mijn gezin op de boerderij en dit vonden we een mooie gelegenheid om er nog een hond bij te nemen. Uiteraard werd er eerst gewoon over een hond gesproken maar voor mij en de kinderen was het duidelijk dat het weer een boxer moest worden. Echter wilden we nu gaan voor een teefje, want het leek ons leuk om zelf een keer een nestje te fokken. Voor dit teefje kwamen we terecht bij Fred en Ria Lindsen van boxerkennel Della casa dell’Acquario en werden we eigenaar van een prachtig geel teefje genaamd Faberge Della casa dell’Acquario oftewel Indy. Indy is dus het begin van ons fokavontuur.